Turisme Rural - Guialmons (Conca de Barberà) Français English Español Català
Links Ubicació Reservar                                     
   
     La Comarca
     La Nostra Casa
     Galeria fotogràfica
     Entorn i activitats
     Preus
     Llibre de visites
     Disponibilitat

Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
Compartir xarxa social   
  
ENTORN I ACTIVITATSEl reial monestir de Santa Maria de Poblet es troba situat entre les poblacions de Vimbodí, municipi al qual pertany, i l'Espluga de Francolí. Enmig d'un paratge de gran bellesa natural: el bosc de Poblet. Poblet constitueix un impressionant conjunt arquitectònic i es pot comptar entre els conjunts monàstics més importants d'Europa. Declarat per la UNESCO 'Patrimoni de la Humanitat'.


Les festes més destacades de la comarca, des del punt de vista de la promoció turística i de la pervivència dels costums i de les tradicions de la Conca, gaudeixen de la declaració de 'Festa d'interès comarcal' que concedeix anualment el Consell Comarcal. La festa més destacada de la comarca és la Setmana Medieval de Sant Jordi (Montblanc):
La Setmana Medieval és, per les seves característiques, única a Catalunya. La capital de la Conca (el conjunt monumental medieval més important de Catalunya) apareix durant la setmana de Sant Jordi engalanada i ambientada talment com era al segle XIV. A les seves torres i muralles onegen les banderes de les antigues cases senyorials de la vila i als carrers i a les places senyoregen els colors de les quatre cases nobles més importants de la població. L'ambient medieval presideix tots i cadascun dels múltiples actes culturals, festius, esportius i socials que es realitzen durant la Setmana.


Els cellers modernistes tenen un lloc destacat en el patrimoni arquitectònic de la Conca de Barberà i de Catalunya. Les Catedrals del Vi, com foren batejats per Àngel Guimerà, són el reflex de l'esforç invertit per generacions de pagesos de la comarca després de la desfeta ocasionada per la plaga de la fil.loxera a finals del segle passat per aixecar l'economia agrícola de la Conca.
Els ideòlegs-constructors d'aquestes veritables catedrals de l'esforç solidari dels pagesos de la Conca van ser els arquitectes Pere Dòmenech i Cèsar Martinell.
Seguir la ruta dels cellers modernistes permet al visitant de la Conca de Barberà compaginar plenament art amb gastronomia i cultura amb tradició.


Els orígens de Santa Coloma de Queralt es situen als volts del segle X i es relacionen directament amb l’existència del castell de Queralt (Bellprat, Anoia). Als volts del segle X es bastí una petita fortificació a l’actual nucli de Santa Coloma aprofitant l’empara del castell de Queralt. Aquesta antiga fortificació serà coneguda com la Carlania pel fet que hi residien els castlans de la vila.
Les platges de Tarragona a 50 Kms.
Barcelona a 90 Kms. per autovia sense peatge.
Port Aventura 55 Kms.