Español
      Contactar Links de interés Ubicación
     La Comarca
     El Hostal
     Nuestros servicios
     Galería fotográfica
     Entorno
     Tarifas
     Libro de visitas
webs turisticas
Recomienda la web   

Aquí puedes recomendar la web a un amigo.
Email: 
  
LA COMARCA

Parlar de cultura al Ripollès, la comarca bressol de Catalunya, és parlar gairebé de la raó de ser del poble català. Al monestir de Santa Maria de Ripoll, a mitjan segle X, ja es va formar un dels més importants scriptoriums, el qual fou impulsat per l'abat Oliba. Va donar obres de gran importància historiogràfica, com els Cronicons Rivipul.lenses, i s'hi va copiar la famosa bíblia miniada de Ripoll que es conserva a la Biblioteca vaticana.

L'arxiu-museu de Ripoll, al costat mateix del monestir de Santa Maria, té mil metres quadrats repartits en tretze sales i ofereix una mostra de les principals manifestacions culturals de la comarca: paleontologia, prehistòria, història, indumentària, ceràmica, vidre... amb representacions de les antigues indústries del ferro, armes de foc, estris dels antics pastors, etc.

Al museu del monestir de Sant Joan de les Abadesses trobareu testimonis importants de la història de la comarca: fragments de retaules, peces teixides i d'orfebreria, talles, creus antigues etc. Cal destacar-ne el drap mortuori dels abats, magnífic brodat del segle XV.
A la Vall de Ribes, l'Ecomuseu organitza periòdicament exposicions itinerants que estudien i reflecteixen els sistemes productius, costums i tradicions del passat d'aquestes contrades. A Campdevànol hom pot visitar la pinacoteca Coll i Bardolet, llegat d'aquest cèlebre pintor contemporani a la seva vila natal. Això no obstant, tot el patrimoni cultural del Ripollès no es pot especificar amb paraules, ja que arreu de la comarca trobareu fonts importants de coneixement del seu passat, del seu present i de la seva projecció cap al futur.

L'excel·lència gastronòmica és una virtut de la qual participen tots els pobles de la nostra comarca. Aneu on aneu, sempre podreu gaudir del plaer de la cuina natural i autòctona, tradicional, sofisticada o, fins i tot genial. El clima i l'entorn proporcionen les condicions ideals per produir i elaborar productes de gran qualitat.
Pels que sou amants del menjar tradicional o pels que us agrada satisfer el paladar amb els plats casolans de tota la vida, a la nostra comarca hi trobareu des d'un bon pa amb tomàquet i embotits, fins a una bona cassola de peus de porc, per donar un exemple; ara si ets dels que t'agrada el menjar més contemporani de la nova cuina, aquí també en podràs gaudir.Diseño web Web10Plus.  Resolución óptima 1024 x 768. Ubicación  | Links de interés  | Contactar