English Español Català
      Situació Links Contactar
     La Comarca
     La Casa
     Galeria fotogràfica
     Entorn i activitats
     Tarifes
     Disponibilitat
webs turisticas
Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
  
LA COMARCA

L’Alt Urgell disposa d’un extens i valuós patrimoni cultural que té en el romànic la seva expressió més significativa. Les esglésies de la comarca amb elements romànics superen el centenar, amb exemples tan representatius com la catedral de Santa Maria, a la Seu; Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall, i Sant Climent de Coll de Nargó, tots tres declarats monuments d’interès historicoar-tístic. Altres esglésies que destaquen per la seva singularitat són Sant Martí d’Ars, amb el seu excepcional campanar rodó, Sant Romà de Valldarques i el campanar de Sant Martí de Bescaran, entre molts d’altres. Una quarantena de monuments de l’Alt Urgell estan inclosos a la Via Romànica, ruta transfronterera del romànic pirinenc. Menció especial mereix el Museu Diocesà d’Urgell, a la Seu, que guarda i exposa importants tresors patrimonials.

Actualment, el Consell Comarcal està preparant una Ruta Etnogràfica, que comprendrà diversos espais temàtics com ara el museu dels Raiers de Coll de Nargó, el de les Trementinaires de Tuixén, el de la Vinya i el Vi de Pont de Bar, la Farinera de Montferrer i el Pou del Gel d’Oliana, a més del museu de l’Acordió i la fàbrica de llanes, tots dos a Arsèguel i que ja es troben oberts al públic des de fa alguns anys.

L’Alt Urgell conserva ben vives, en el seu calendari festiu, diverses celebracions de caire popular i tradicional. Podem parlar, per exemple, de la Calderada de Sant Antoni a la Seu, les Caramelles a la Seu i Oliana, el Dijous Gras a Castellciutat, els ranxos de Carnaval a Coll de Nargó, Oliana, Organyà i Peramola, la festa de les Carrosses a Organyà, la Trobada d’Acordionistes a Arsèguel i la Baixada de Rais a Coll de Nargó. Encara es ballen danses com l’Esquerrana a Castellciutat, el Ball Cerdà a la Seu, el Ball de Llancers a Tuixén o el Ball Pla a Alinyà. Cal destacar també les representacions històriques d’Arnaldeta de Caboet, a Cabó, i de Cercamón a Costoja.

 Disseny web Web10Plus.  Resolució òptima 1024 x 768. Contactar  | Links  | Situació