Français English Español Català
      Girona Més fotos Condicions Contactar Mapa d'ubicació Links d'interès
     Inici
     La casa
     Galeria fotogràfica
     Entorn
     Disponibilitat
     Llibre de Visites
     Preus
     Activitats
     Esdeveniments
     Quelcom més
webs turisticas
Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
Compartir xarxa social   
  
GIRONA

Cal Rellotger és a la comarca del Gironès, la seva capital és Girona.
Girona conserva nombrosos testimonis de la seva llarga història i fou assetjada pel Francès en tres ocasions.
La ciutat d’origen romà, anomenada Gerunda, fou fundada a començaments del segle I a c, compte amb importants monuments i indrets per a visitar. Es pot començar fent la passejada per la muralla medieval, desde on es té una esplèndida vista sobre tota la ciutat i  s’allarga fins al Pirineu, al baixar de la muralla ja son a la part monumental, es poden situar al carrer de la Força i visitar El Call amb el Centre Bonastruc Saporta i el Museu dels Jueus. Continuant per el carrer de la Força s'arriva a la Plaça de la Catedral desde on es contempla  al cap d’amunt d’una espectacular escalinata de pedra,  la Catedral de Girona,  té la nau gòtica més ampla del món sense columnes.  A la sala Capitular del Museu s’hi conserva el famós Tapís de la Creació. La part romànica de la Catedral és el claustre i la Torre de Carlemany. Adossat a la Catedral s’hi troba el Palau Episcopal, actualment Museu d’Art. Molt aprop hi ha l’Excol·legiata de Sant Feliu on si trova la Capella i Sepulcre de Sant Narcís, Patró de Girona.
A tocar del riu Galligans podem visitar Sant Pere de Galligans i Sant Nicolau, dos Esglèsies d’un Romànic preciós, també els anomenats Banys Àrabs, que no son arebs. Més enllà, creuada pel Galligans, es pot fer una caminada per  la que fou esplèndida i tranquil·la  Vall de Sant Daniel, fins que s’hi feu passar la controvertida i rebutjada variant de Girona.
Com a Gòtic Civil Català no es pot deixar d’esmentar la Fonta d’Or , al carrer dels Ciutadants.
També queden, a Girona, alguns dels edificis modernistes de l’arquitecte Gironí Rafael Masó, un dels més importants és el de l'antiga Farinera Teixidor, actualment seu del diari Gironí El Punt. D’altres foren enderrocats en la nocturnitat i sense cap mena de sensibil·litat ni escrupol.
Girona no es queda enrera amb els museus. El Museu d’Art, el d’Història de la Ciutat, el dels Jueus,… Però un dels que  no es pot deixar de visitar és el del Cinema, tota una meravella en el seu gènere, interactiu i modern  poden gaudir-ne tant els grans com els menuts.
Les Fires i les Festes de Girona són en honor al seu Patró, Sant Narcís, el dia 29 d’octubre, duren tota una setmana, tot i que la diada de més activitat és la de Tot Sants, el dia 1 de novembre, aquest dia  Girona es posa a vessar de gent i fa goig esser-hi.
Girona, fugint de la dita popular “Dins del bosc i prop del riu no t’hi facis el niu”, està edificada en el llit de rius, són quatre els que l’atravessen, el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligans, en moltes ocasions han donat uns bons ensurts, problemes i disgustos als gironins.
 

Disseny web Web10Plus.  Resolució òptima 1024 x 768. Links d'interès  | Mapa d'ubicació  | Contactar  | Condicions  | Més fotos  | Girona