Français English Español Català
      Girona Més fotos Condicions Contactar Mapa d'ubicació Links d'interès
     Inici
     La casa
     Galeria fotogràfica
     Entorn
     Disponibilitat
     Llibre de Visites
     Preus
     Activitats
     Esdeveniments
     Quelcom més
webs turisticas
Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
Compartir xarxa social   
  
QUELCOM MÉS 
                                                                              UNA MICA D'HISTORIA
 
l'antic graner deCal Rellotger ja fa anys que fou adaptat com a casa de Turisme Rural. Es en el nucli de l'antiga masia.Tot i essent al costat de la casa dels amos, com que es trova en un nivell superior, es mante la intimitat i independencia de tots. Cal Rellotger esta envoltada de camps i boscos de la mateixa propietat, es continua conrean les terres i cuidant alguns animals, tot i que les activitats propies de pagès han deixat d'èsser les principals activitats dela famìlia.
El nom de la casa, Cal Rellotger, li ve donat per l'ofici d'un antic propietari que hi visqué el 1811.
La casa ha sigut de diferents propietaris, algun d'ells li ha volgut camviar el nom, fins hi tot hi ha una placa de pedra amb el nom de " Masia Sant Salvador " . Un altra dels propietaris de Cal Rellotger era de Galicia i a causa de la coneguda morriña que senten els gallecs fora de la seva terra volgué posar-li el nom de " El Pazo ", es el nom que a aquelles terres en diuen de les cases de pagès, val a dir que tampoc ho aconseguí. A pagès, per mes que t'hi encaparris, és molt difícil aconseguir de canviar el nom d'una casa. A aquesta , tot i que en els seus inicis, tingué un altre nom, ja fa mes de 200 anys que ningú li ha pogut canviar.
A Cal Rellotger una història curiosa hisucceí quan el senyor de Galicia en fou el propietari. En un dia d'una forta turmenta, l'amo junt amb la seva famíliai un grp d'amics estaven de celabració. Com en tota bona celebració, no hi podia pas mancar el xampany. L'amfitrió i amo de Cal Rellotger estava amb l'ampolla a la mà a punt de destapar-la, de sobta i amb gran espetec va entrar un llamp per la xemeneia, li féu esclatar l'ampolla a les mateixes mans i els vides anaren escampats per tot arreu. Fou curiós que ni l'anfitrió ni cap dels allà presents patiren cap mal, ni una esgarrinxada. Aquest Senyor, com a bon gallecque era, no creia pas en meigas, però tampoc en negava l'existència així és que va encarregar a un ferrer la silueta d'una figura en forma de meiga, bruixa que en diem aquí, amb escombra inclosa. En el mànec de l'escombra hi posà el tarot de l'ampolla de xampany que el llamp li havia arrebassat de les mans. Aixó succeí pels anys 50 del segle passat.
La meiga encare continua al seu lloc, a la part mes alta de la torre de Cal Rellotger. En una ocasió que s'hagué de moure la bruixa, es va perdre el tarot de l'ampollaque hi havia al manec de l'escombra.
L'any 2008, volent recordar vells i feliços temps d'infantesa, vingueren a passar uns dies a Cal Rellotger les filles d'aquell Senyor de Galicia acompanydes de familiars que amb elles gaudiren d'aquells feliços istius de Cal Rellotger. Els propietaris actuals tingueren una bona conversa amb elles i les obsequiaren amb cava. Are la bruixa-meiga lluu en el manec de l'escombra el tarot de l'ampolla de cava que es begueren els descendents de l'antic propietari de Cal Rellotger : " EL SENYOR DE GALICIA "
                                EU NON CREDO NAS MEIGAS, PERO HABERNAS HAINAS

 

Disseny web Web10Plus.  Resolució òptima 1024 x 768. Links d'interès  | Mapa d'ubicació  | Contactar  | Condicions  | Més fotos  | Girona