Català
Links d'interès Com arribar Contactar
Restaurant Masnou
     Restaurant
     La nostra cuina
     Especialitats
     Menús
     Entorn i activitats
     Galeria fotogràfica
     Menú Degustació
Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
Compartir xarxa social   
  
ENTORN I ACTIVITATS

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa és un dels espais protegits més singulars de Catalunya, ja que es tracta del conjunt volcànic més ben conservat de la península ibèrica i un dels més representatius de l’Europa continental. El territori del parc ocupa uns 150 quilòmetre quadrats on viuen unes 40.000 persones distribuïdes en 11 municipis. Al seu interior hi ha 26 reserves naturals i destaquen uns 40 volcans i 20 colades basàltiques. El Croscat és, potser, un dels volcans més coneguts. Va tenir dues erupcions, la primera i més important fa 17.000 anys i la segona fa 11.500. És de tots els volcans el més jove i actualment es pot veure un secció del mateix atès les extraccions de greda que s’havien fet, temps enrera.
Un altre dels atractius del Parc és la Fageda d’en Jordà. Aquest bosc és excepcional perquè creix tan sols a 550 metres d’altitud, en una plana i damunt la colada de lava del volcà del Croscat.
 
La plaça porxada de Santa Pau
Santa Pau és un dels pobles més emblemàtics del Parc Natural de la zona Volcànica de la Garrotxa. El Castell del segle XIII i XIV és l’origen de la vil.la on es conservern les muralles primitives amb cases adosades. A la plaça porxada medieval hi trobem l’església gòtica de Santa Maria. Els volcans (Croscat i Santa Margarida), la Fageda d’en Jordà, les ermites romàniques i un paisatge privilegiat fan de Santa Pau un poble encisador.
 
La capital dels volcans: Olot
Olot és el centre neuràlgic de la Garrotxa. Tot ella és una atractiu turístic per visitar-la. El volcà de Sant Francesc presideix una ciutat que s’obre de bat a bat per ser descoberta. El mercat setmanal de dilluns, un dels més tradicionals de Catalunya, els claustres del Carme, el Museu Comarcal, la casa Museu de Can Trincheria, la ruta modernista, els paratges de la Moixina, les lleres del Riu Fluvià, el carrilet d’Olot, inici de la via verda que l’uneix amb Girona, són alguns dels seus encants.

La cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca
Un dels pobles que dona entrada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb la seva imponent cinglera basàltica. Es tracta d’una paret d’uns 40 metres d’alçada i prop d’un quilòmetre de llargada damunt de la qual està situat part del poble de Castellfollit de la Roca. El barri vell, d’època medieval està format per carrers estrets i places de gran encant.

La via romana de la Vall de Bianya
La Via Annia, una camí secundari de la Via Augusta que portava a Roma, és una petja important de la romanització a la Vall de Bianya. A Catalunya, aquesta via de muntanya és una de les més ben conservades. Aquest municipi, el més extens de la comarca de la Garrotxa, a més, compta amb una quinzena d’esglésies romàniques disseminades pel seu territori.
.
Pont medieval de Besalú
D’herència medieval i jueva, convida a passejar per tots els carrers i carrerons; cada pedra és una petita història, des del pont medieval amb les seves set arcades i una porta al mig; amb els banys jueus de purificació o Miqwé ( únic en el seu gènere a tot l’Estat espanyol ) o la plaça de Llibertat, porxada al segle XVI. Destaquen també les esglésies romàniques de Sant Pere, Sant Vicenç i Santa Maria.

Links d'interès  | Com arribar  | Contactar    
Disseny web Web10Plus.  Resolució òptima 1024 x 768.