English Español Català
Links Reservar Mapa ubicació
     La Comarca
     La nostra casa
     Galeria fotogràfica
     Entorn i activitats
     Preus
     Llibre de Visites
     La Vall de Bianya
     Ofertes
Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
webs turisticas
ENTORN I ACTIVITATS
La Via Romana del Capsacosta

A partir de Sant Salvador de Bianya i fins al coll del Capsacosta és ben fàcil de resseguir la calçada romana, que en diversos trams presenta un excel.lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada, segons alguns estudiosos, Via Annia i era un ramal de la Via Augusta.

Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl.lia, amb l'esmentada via principal. Una oportuna acció de neteja i de consolidació ha permès que la via romana, testimoni excepcional d'un període històric de gran transcendència per al nostre país, hagi recuperat la seva importància monumental, mostrant una sèrie de murs, guarda-rodes i altres elements que posen de manifest l'extraordinari treball de construcció realitzat uns dos mil anys enrere.


Les Esglésies Romàniques

A la Vall de Bianya hi ha un bon nombre d'edificis romànics, que presenten les característiques arquitectòniques del segle XII. Són esglésies que han estat modificades amb el pas dels segles, però que conserven la seva planta primitiva.

Aquestes són: Sant Salvador de Bianya, Sant Martí de Capsec, Santa Margarida de Bianya, Sant Martí de Solamal, Sant Martí del Clot, Sant Andreu de Socarrats, Sant Ponç d'Aulina, Sant Pere Despuig, Sant Miquel del Mont, Sant Miquel de la Torre, Santa Maria de Sacot, Sant Feliu del Bac, Sant Andreu de Porreres, Santa Magdalena del Coll i Santa Maria de Castellar de la Muntanya.
 

Xarxa de senders d'Itinerannia 

Itinerànnia és una xarxa de senders que recupera els antics camins històrics que unien tots els pobles. S'estén pel Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà i permet caminar des dels Pirineus fins al mar Mediterrani a través de més de 2.500 quilòmetres de camins senyalitzats, 700 dels quals a la Garrotxa.

A diferència dels itineraris tradicionals, Itinerànnia és una xarxa de camins que permet anar de qualsevol punt a qualsevol altre, en els dos sentits, de la mateixa manera que una xarxa de carreteres. Com que els camins no tenen un inici i un final, cadascú pot decidir el tram que vol fer d'acord amb les seves preferències.


Vies Verdes de Girona (Olot - Girona)

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d'Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar.

El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat i ha estat condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització. La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S'inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l'antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. La via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès permet ara conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d'Hostoles i els nuclis urbans d'Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s'integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s'han fet dels recursos hidràulics del riu.

Disseny web Web10Plus.  Resolució òptima 1024 x 768.
MAPA UBICACIÓ  | RESERVAR  | LINKS