Français English Español Català
Condicions Girona El Poble Contactar Links Ubicació
     Inici
     Descripció
     Imatges
     Entorn
     Tarifes
     Llibre de visites
     La comarca
     Activitats
     Esdeveniments
Recomana la web   

Aquí pots recomanar la web a un amic.
Email: 
Compartir xarxa social   
webs turisticas
EL POBLE

El Càmping Girona Can Toni Manescal es troba a 2 Km. del Poble de Fornells de la Selva. Fornells de la Selva està situat a la vall mitjana de l' Onyar, al sud de la ciutat de Girona. Llinda amb els municipis de Girona al Nord, Quart i Llambilles a l' Est, Campllong i Riudellots al Sud i Aiguaviva i Vilablareitg a l'Oest.


Entrant a Fornells de la Selva per el Nord, podem observa l'escultura Fornells de l'artista fornellenca Ció Avellí. A continuació, la torre del governador datada del segle XV és un edifici d'interès arquitectònic. Deu el seu nom a Pere de Cardona i de Requesens, Governador General de Catalunya (1543-1593). Continuà amb el mateix càrrec el seu fill Enric de Cardona i d'Erill. Aquesta masia fou comprada per l'Ajuntament de Fornells de la Selva. Després de restaurar-la, actualment és la Casa de la Vila. És de destacar la porta adovellada on en una de les pedres s’hi pot observar una mezuzà junt amb una inscripció hebraica.

 
Darrera l'Ajuntament hi ha el Museu del Ferrocarril emplaçat a l'estació de tren, és mantingut curiosament per l'Associació Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines. Té un circuit exterior per trens petits pels menuts que, encamellats als vagons, són passejats per hàbils maquinistes. Tant el Museu com el circuit és obert al públic el segon i quart diumenge de cada mes.

 
Davant l’estació, al parc del circuit, hi ha una locomotora de vapor de l’any 1905 completament restaurada. Es tracta de la locomotora núm. 7 Krauss 5267 que va circular per les línies de Palamós i Sant Feliu. L’acompanya un vagó del tren d’Olot. Aprop de l’estació, trobem una locomotora de maniobres Diesel de l’any 1967, perfectament restaurada. El seu pes és de 50 tones i té una llargada d’onze metres.


Més endavant hi ha la Sitja, edifici construït l'any 1968 pel Ministerio de Agricultura, destinat principalment a emmagatzemar blat tou i ordi. L'obra en aquella època era molt moderna. Fou comprada per L'Ajuntament de Fornells de la Selva l'any 1995 i actualment està en fase de finalització de les obres que l’adeqüen com a Centre Cívic i Cultural de Fornells de la Selva.


Fornells de la Selva també té El Castell, citat ja el 1047, propietat de Bernat Ermengol. Al llarg dels anys ha estat propietat de diferents famílies de la noblesa Catalana i des de l'any 1876 és propietat de la família Berenguer. Actualment i un cop rehabilitat, hi resideix la seva filla Maria.


Al sud del municipi, al costat de la carretera de Campllong i aprop de la riera Bugantó, hi ha un roure centenari, la soca del qual té una circumferència de 3,20 metres. Per la seva antiguitat i mides està catalogat per l'Ajuntament de Fornells com a bé d'interès local.


Dades d'interès:
Fornells està a 1 Km. de la Carretera NII
Hi ha parada de ferrocarril de Renfe, Línia Barcelona-Girona-Portbou
Transport metropolità de Girona (línia L-10)
Transport interurbà amb l'empresa SAGALES
Girona Ciutat a 6 Km.
Aeroport Girona Costa Brava a 7 Km.
Costa Brava a 26 Km.
Figueres Ciutat de Museus a 40 Km.
Olot Terra Volcànica a 49 Km.
Frontera Francesa a 62 Km.
Barcelona a 94 Km.

Disseny web Web10Plus.  Resolució òptima 1024 x 768.
UBICACIÓ  | LINKS  | CONTACTAR  | EL POBLE  | GIRONA  | CONDICIONS